De Amanitastippen en framerate

We kennen het fenomeen mimicry uit de vlinderwereld, waar vlinders op onbegrijpelijke wijze de natuur om hen heen imiteren, maar wat te denken van herten en hun favoriete voedsel, de amanita muscaria? Hoe kan het zijn dat beide hetzelfde patroon vertonen?

Etnobotany of Eden (Bethany van Rijswijk) – Damhertdrum (Gaia sjamanendrums)

Dit is een wel erg letterlijke vertaling van het credo ‘Je bent wat je eet’. Wie herten goed observeert zal zien dat ze het grootste deel van hun tijd dromerig met het hoofd bij de aarde staan – en als de vlinder een engel kan zijn voor de waardplant, waarom kan een dier die rol dan niet vervullen voor een paddenstoel? Herten zijn in diverse sjamanistische tradities magische dieren. In een van Castaneda’s boeken komt een hert zelfs met Carlos spreken, zo herinner ik me. (*) pang, een opzoeksterretje

Maar die magische stippen dus – het zijn restanten van het magische ei waaruit de Amanita kwam kruipen. Dat de paddenstoelen ook uit eieren komen mag toch ook al wonderbaarlijk heten – maar het wordt nog wonderbaarlijker als je de stoffen onderzoekt die aanwezig zijn in deze stippen. De stippen bevatten behalve de normale actieve ingredienetn als muscimol en iboteenzuur ook de nootropics NAC en Alpha GPC, die beide de muscimol helpen om aan de ligand (nACHr) te binden. (1)

NAC –  N-acetyl-cysteïne

N-acetyl-cysteïne (NAC) is een  geacytyleerde vorm van L-cysteïne. L-cysteïne is een zwavelbevattend, semi-essentieel aminozuur. Het voordeel van N-acetyl-cysteïne is dat het gemakkelijker wordt opgenomen in ons lichaam dan ‘gewone’ cysteïne. NAC ondersteunt de natuurlijke aanmaak van de stof glutathion in onze cellen. Glutathion speelt een rol bij de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve stress.

Alpha GPC

Bijzonder dat de stippen deze stof bevatten, die de nootropics industrie winnen uit….? Zonnebloemen! Jawel, Alpha GPC schijnt een van de beste nootropics te zijn, het werkt op de choline receptoren en zorgt voor de volgende verbeteringen:

  • Hersenenergie. Alpha GPC verbetert de stemming en zorgt voor meer mentale energie. De extra choline zorgt voor meer altertheid en helderheid van gedachten.
  • Neurotransmitters. Alpha GPC wordt geprezen vanwege zijn kracht het geheugen te verbeteren. Zijn hoge biobeschikbaarheid maakt het een gioede bron voor choline om de neurotransmitter acetylcholine te produceren.
  • Hersenoptimalisatie. Alpha GPC geeft een boost aan het ontwikkelen van nieuwe hersencellen. En het verhoogt de capaciteit van je hersenen om beschadigde membranen te repareren.

Stipjesplukken

Wie wel eens de waardstoel / amanita muscaria wil proberen maar toch podiumangst heeft raad ik persoonlijk aan eens te proberen wat het eten van 7 of 14 stipjes met je doet – gewoon van de paddenstoel halen en opsnoepen. Je krijgt dan wat iboteenzuur en muscimol binnen, maar niet echt genoeg om het te merken, en je krijgt de nootropics binnen die hierboven vermeld staan. Kijk eens wat dat met je doet, en als dit voor je werkt kun je de paddenstoel zelf ook gewoon voor de dieren laten staan.

Stipjeslotion

Ik werk aan een formule voor een stipjesdrank! Als ik hem ooit klaar heb en de formule werkt zijn de lezers van Martinus Benders de eersten die in het geheim gaan delen 🙂

Biohackers

Nootropics een rol in je leven geven net als belangrijke paddenstoelen komt deels voort uit ontwikkelingen in de biohack sector. Biohackers zijn mensen die het optimale proberen halen uit de constitutie van hun lichaam door waar nodig ‘hacks’ toe te passen in de vorm van stoffen die de eigen intelligentie verhogen. De paddenstoel Lion’s Mane is een prima voorbeeld – het heeft volgens onderzoek de kracht neuronen die waren afgefakkeld weer aan te laten groeien, en wie de paddenstoel gebruikt merkt net wat meer geestelijke scherpte, en dat kleine beetje extra scherpte heeft dan weer grote gevolgen op je leven.

Maar het idee dat dit nieuwe stoffen zijn voor je lichaam kun je wel uit je hoofd zetten. Een mens ademt per jaar gemiddeld anderhalve kilo paddenstoelensporen via zijn longen. Daar zit alles tussen, van Lion’s Mane tot Amanita Muscaria tot Psilocybine – al deze stoffen kent je lichaam al lang, je nam ze echter nog nooit in hoeveelheden die de psyborg in je hersenen op zou kunnen merken.

Het de adem benemen als kunde waarin de predator uitblinkt – is het niet via sigaretten dan verzinnen ze wel iets anders, mondkapjes – het beeld van de natuur als de vijand moet koste wat kost in stand worden gehouden, alsmede het beperken van geestverruimende stoffen in het lichaam van de mens.

Interessant om hier te vermelden is dat de biologische wetenschap gelooft dat herten stippen hebben omdat dit hun overlevingskans zou vergroten. De theorie is deze: omdat jonge hertjes niet goed kunnen rennen vallen ze als dood neer op de grond als er een predator verschijnt….en imiteren een paddenstoel!!! De predator heeft door het patroon grote moeite ze te zien en volgt daarom de moeder, die wel hard kan rennen.

Het is een theorie, maar een leuke en een ietwat aannemelijke.

Framerate

Ook leuk om wetenschappelijk bevestigd te zien: tijdens mijn diverse reizen viel het me op dat andere dieren gewoon ook een andere framerate hebben en dat er helemaal geen ‘bovennatuurlijke’ verklaring nodig voor bijvoorbeeld het superbe vermogen van vogels tot groep coördinatie – wetenschappers ontdekten dat de tijd langzamer verloopt naarmate het metabolisme van een dier sneller werkt (2). Dat wijst er weer op dat de tijdsversnellingen-theorie die ik onder meer in de Piranha bespreek klopt – je kunt door je metabolisme te veranderen de tijd echt vertragen.

Verhalen over meesters die dit tot in het extreme kunnen zijn er zowel in de Tolteek historie als in de verhalen rond Kungfu en andere vechtkunsten. Het geheim van een echte vechtmeester kan heel wel bestaan uit het in slow motion kunnen beleven van de tijd van het gevecht zelf. 

Uit rapportages van mensen die Amanita Muscaria in hoge dosis gebruikten – ik ben zelf bevriend met een Sami sjamane uit lapland die tot 30 gram gedroogd is gegaan, wat een behoorlijk hoge dosis is – enfin, uit rapportages weten we dat de tijd op zulke trips zich verschrikkelijk vreemd kan gaan gedragen. Ik herinner me een rapport van iemand die schreef dat de werkelijkheid een film werd en dat tussen elk opvolgend beeld bijna een eeuwigheid verstreek. 

Steek dat maar in je zak als een productieve framerate 🙂 

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25437454

2.https://www.scientificamerican.com/article/small-animals-live-in-a-slow-motion-world/

Mountains, giants and mushrooms – in this fairytale-like collection, magic whirls and swirls, yet another reality breaks through as well – the whole world turned into The Shining, and the pilgrimage to Szymborska’s grave, a simple stone in Krakow, fails at the last minute; a journey without check marks across sixteen national borders to his daughter, however, succeeds. In its combination of fairy-tale nature, historical background and eerily topical reality, this collection of poems is Benders’ best since he lost count.

 

You have no time to read this, but that is because you are no longer human. If something of the original person were still alive in you, the old mycelia of childhood, then you would learn a lot from this book, indeed, with its magical knowledge, it might become your most useful possession. A book about the human imagination, and how it managed to get into the iron grip of trans-dimensional cockroaches. Furthermore, there are also magical tips to substantially improve your life and your time acceleration, and M.H.H. Benders also makes light-hearted mincemeat of the entire Dutch literature, what more could you want!

If you don’t want to crawl around mars like a cyber insect under a scrubbed boot – which is on the agenda – then you’d do well to read this book.

The first collected work of Martinus Hendrikus Hogervorst-Benders comprises no fewer than 712 pages and weighs in at least 1.4 kilos in thin print. It is the most ambitious collection written in the last thirty years, and certainly one of the highlights of Dutch literature as a whole, in line with Snoek and van de Woestijne. Anyone with a heart for literature and who wants to read an ambitious book brimming with cast-iron poems instead of yet another typical Dutch-language ‘masterpiece’ will be delighted with the purchase of this brick.

The Microdose Bible is the worlds most comprehensive and complete oversight of mind altering substances, teacher plants and mushrooms. Dutch mycologist and philosopher M.H.H.Benders takes you on a magical journey full of wonder about what teachers nature has to offer. Includes the Psychosupersum, a guide that describes all known mental disorders and offers wisdom for their treatment. 

This book will be published end of 2022.