De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu natuurlijk over De Romeinen, een akelig militante maatschappij van fascisten met slaven, maar het wordt nog steeds aan ons gepresenteerd als de ‘bakermat van de beschaving’ terwijl de volkeren die door de romeinen zijn verdrukt en verjaagt nauwelijks aandacht krijgen want dat waren ‘barbaren’.

Te weinig horen we hoe de predator/de machinegeest miljoenen en miljoenen noord en zuid Amerikaanse indianen over de kling joeg, in een genocide die zijn gelijke niet kent.

En dat allemaal dankzij de ‘hokjesgeest’: ik zit in het goede hokje, jij in het verkeerde. De hokjesgeest die we ook uit de Tweede Wereldoorlog kennen.

Superioriteit. Ik ben superieur, want ik zit in het juiste hokje. Ik mag een fijn leven hebben, want ik zit in het hokje ‘mens’, en iets anders moet zijn leven lang lijden in het donker, want dat is het hokje ‘varken’.

Het schoolsysteem is de machine achter die hokjesgeest: het verdeelt alles in het hokje van een leeftijd, presenteert de wereld als een stuk of 20 hokjes waar je je in zou kunnen specialiseren, en wie de beproeving van je 20 jaar stevig vervelen in geestdodend tl-licht weet overleven mag zich ‘de specialist’ of ‘de expert’ noemen, en dat zijn dan volgens Nietzsche de meest saaie menstypes die je je mogelijkerwijze zou kunnen inbeelden.

Dat alles was nog voor de globale hersenziekte wist inzetten. Kijk eens waar we nu wisten belanden: een saaie man is de literaire specialist en hoogleraar, Geert Buelens, en kijk eens wat voor niveau de man heeft:

Lees en griezel over het academisch niveau tegenwoordig

Van Oostendorp heeft het over ‘actie’ maar bedoelt daarmee iets anders
dan tien jaar salaris terugvorderen, de man met pek en veren besmeuren en hem de grens overjagen.

Dit is ‘het academisch niveau’ in Nederland.
Dat zijn de mensen die ze in de media ‘experts’ noemen naar wie wij allemaal dienen luisteren.

Nietzsche was zo dom niet – die vond de wetenschapper een nutteloos schaap, waar je zonder filosofie niets aan zou weten hebben.

Tegenwoordig zouden ze Nietzsche snel hebben opgesloten. Serieus, de man zou nu geen schijn van kans meer hebben de universiteit zelfs maar te halen. Zodra het niveau afdoende weet zakken hebben de uitzonderingen geen schijn van kans meer (1).

Onderwijs dient weer echt onderwijs te worden: middels entheogenen kennis nemen van het universum om ons heen. Pioniers van de geest worden, in plaats van slavendrijvers van de hokjesgeest.

De slavernij is niet verdwenen: hele volksstammen werken gedwongen voor een enkele euro per dag. Bullshit jobs zijn niet de uitzondering, maar de norm. Onze maatschappij beloont domheid, en zo hebben we die evolutie middels de hersenkrimp die wij als ADHD kennen zelf in gang weten zetten.

Hoe ernstig het met onze maatschappij is gesteld zie je pas als je naar het resultaat kijkt van ‘the war on drugs’:

1.4 miljoen anti depressiva
0.5 miljoen alcoholisten
1 miljoen benzodiazepines verslaafden
1.2 miljoen opoiden verslaafden
0.5 miljoen cannabis verslaafden
0.8 miljoen mensen antipsychotica
0.4 miljoen mensen ritaline/concerta/aderall
———————————————————-
6.5 miljoen mensen

In werkelijkheid echter zijn het er eerder 10 miljoen, en is zo goed als elke persoon die je tegenkomt een drugsverslaafde.

Maakt niet uit toch? Nuchterheid is toch de norm? Nee. Nuchterheid is een hoax, en in mijn komende boek ga ik dat aan jullie laten zien.

Dit is dus even voorlopig de laatste post op dit weblog. Ik concentreer me nu even op mijn Microdose Bijbel, die over een half jaar uit gaat komen.

  1. Dat was overigens precies wat Nietzsche voor ogen had toen hij zichzelf steeds beschreef als ‘de laatste filosoof’: dat had niets met een soort ego te maken, maar met het feit dat hij voorzag dat het systeem steeds verder zou inzakken, tot ‘de filosoof’ als denkend kunstenaar volledig onmogelijk zou kunnen voortbestaan. Dat was ietwat pessimistisch, want nog enkele tientallen jaren lukte het de uitzonderingen met enige moeite nog de kop boven de censuur te krijgen.

Zelf ben ik overigens veel optimistischer: ik geloof dat Nietzsche de terugkomst van entheogenen niet had kunnen voorzien, die had men aan het einde van de negentiende eeuw al dusdanig weggewerkt dat ze in het bewustzijn nauwelijks nog een plek hadden. Middels de teacher plants en microdosing kan echter de psyborg weer tot een magisch mens worden gemaakt. En nu het onderwijs nog een heel andere basis geven, dat het niet meer de saaierik en de braverik viert en van dikke salarissen voorziet, maar de pioniers en de denkers, zodat de evolutie keert en de slimme mens weer gaat overleven.

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.

Recensent op Meander

Sinds vandaag ben ik officieel ook recensent op Meander geworden, mijn eerste recensie gaat over een bundel van Liesbeth Lagemaat: Uit de bundel Vissenschild van Liesbeth Lagemaat