Mijn liefhebberijtjes

Behalve mijn beroepsmatige bezigheden van het schrijverschap en het Sage zijn voor de Oerbossen met de Woudpartij heb ik natuurlijk ook liefhebberijtjes. Klik op onderstaande links om meer over deze liefhebberij te weten te komen.

Ontbijten

In het land van de Ontbijtkoningen (Anderen noemen het: Turkije) leerde ik dat het belangrijkste deel van de dag het ontbijt is. Ook leerde ik dat Martinus Benders was opgevoed met een doorsneeontbij, met een rijtjeshuisontbijt, en dus maakte ik van echt ontbijten een nieuwe liefhebberij. Gaandeweg ben ik dit een powerontbijt gaan noemen.

Lees meer over het powerontbijt

Parfum

De meeste mannen geven niets om parfum of zijn al snel tevreden met een of ander muskusgeurtje. Voor mij is parfum een hele mooie liefhebberij. Ik hou van parfumflesjes, van mooi design, van uitgekiende geuren die de perfecte balans weten raken. De juist toon is al snel de juiste tonal 🙂

Lees meer over van welke geuren ik hou:

Het Kruidenbad

Baden is een van de fijnste bezigheden van de mens en in al zijn fijnheid is het ook een van de meest gezonde bezigheden, als je het tenminste op de juiste manier doet. Ik schiep 50 verschillende kruidenbaden en experimenteerde er jarenlang mee als liefhebberij en als badmeester van Mary’s Blessing.

Ademen

Ik ben een beoefenaar van diverse ademtechnieken. Ook doe ik koudwaterzwemmen in de Wim Hof traditie en ben ik groot fan van de Nadi Shodhana techniek.

Martijn Benders has published twenty-six books, eighteen of which are in Dutch. He has been named one of the greatest talents of his time by critics like Komrij and Gerbrandy. He has also written three philosophical works, one of which is in English about the Amanita Muscaria, the Fly Agaric. Publishing on the international stage of The Philosophical Salon, he has also gained international recognition as one of the most remarkable thinkers from the Netherlands.