Hackneyed

Hackneyed

Bijna alle muzikanten die ik echt bewonder zijn een soortement sjamaan. Jim Morisson, Leonard Cohen, Michael Gira en ook KRS One die ik gisteren live ben gaan zien. De man komt binnen en de hele concertzaal licht op, een echte krijger en Man van Kennis in het toltekensysteem. Iemand die ook zijn leven lang last kreeg van de parasiet – eind jaren 80 klaagde hij al in nummers dat nooit nooit nooit zijn gezicht op de covers van tijdschriften stond. Die covers waren gereserveerd voor ‘de wenselijken’. Het is bizar, maar in de poëzie is het niet anders. Het gaat niet over mij – kijk zo’n Awater of poëziekrant, en onderzoek of Koenraad Goudeseune er ooit op de cover stond. Het antwoord is nee. De hele boel is gehackt. En daar deed Kris nooit aan mee, en daarom bewonder ik hem. En het is natuurlijk gewoon de beste M.C.

Gehackt? Gehackt door wie dan of wat? Nou, gehackt door psychopaten die dankzij pseudo en het aftakelen van de menselijke geest enorme sloten geld binnenharken. Die hele bups BN’ers die al 20 jaar deed alsof er niks aan de hand was blijven gewoon zitten en gaan bij de volgende psychopaat gewoon
weer door.

In het Engels heb je er een perfecte term voor: hackneyed. Kwam je vroeger in een Engelstalige poëzie groep dan ging het er heel vaak over: welke poëzie hackneyed was en waarom.

Mensen als KRS One zijn er niet veel. Het is helemaal niet moeilijk om te horen dat hij de beste is.
Je hoeft er alleen je zintuigen voor te gebruiken.

Maar de maatschappij waar wij in leven heeft geen enkele interesse in ‘het beste’. Toch doet het wel voortdurend alsof het ze daar wel om gaat, met poppetjes die ze daarvoor zelf geselecteerd hebben,
zwijgende bange poppetjes die doen alsof ze de beste zijn, omdat ze dan centjes krijgen.

Het is van belang Gombrovicz’s Ferdydurke te lezen en doorgronden, omdat hij precies dit doen alsof mechanisme en de diepe frustraties van de pseudoschrijvers die diep van binnen natuurlijk best weten dat ze tekort schieten – daarvan geeft Gombrovicz een genadeloos sluitend beeld.

Zou je het de predator vragen – dan hebben mensen als Kris, Koenraad en ik (of Gombrovicz) zelf gekozen voor de censuur waar we mee te maken kregen. Tuurlijk joh! Maar je verwoord het verkeerd: wij hebben gekozen niet onze mond te houden over de psychopaten-aan-de-macht in ruil voor wat smeergeld.

Wat zou een goede Nederlands woord kunnen zijn dat dezelfde lading zou hebben als hackneyed?

Zo’n woord is er denk ik niet. Zelfs voor ‘hack’ hebben we geen Nederlands woord. En als in je taal geen woorden voor dat soort fenomenen bestaan maak je dik kans in een psyborgcultuur te zijn beland.

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn