Nieuws van 10 december

Geneeskracht van mos

Yoke Eyna is een ontwerper die mooi afgemaakte, vaak minimalistische sieraden maakt, kijk maar eens op haar website

Is de mens aan het evolueren richting een insectensoort, prototype de ‘wielrenner’, helemaal ingekapseld in een eigen VR realiteit, high van de dopamine en centraal aangestuurd? Laten we het hopen van niet. Op het weblog van Mary’s Blessing schrijf ik over contact maken met het mycelium.

Dat Koenraad Goudeseune gister zou overlijden wist ik niet, want ik stond niet meer in contact met hem, niet via het primitievere internet tenminste.

Dat ik twee dagen geleden een soort in memorial schreef is mijn vorm van dienstbaarheid en boomspreken.

Vandaag was een mooie, volle dag die weer in het teken van de waardstoel stond. Ik was met veer op de steppe, want er ligt in de buurt hier een steppe met sterrenmos.

Uitzoeken wat mossoorten voor geneeskrachtige werking kunnen hebben staat nog op mijn agenda. Een eerste zoektocht leerde dat sterrenmos nuttig is om nierstenen kwijt te raken.

Nummer van de dag is dit prachtige liedje van de Kameroense zanger Blick Bassy. Het is, hoe toepasselijk, een lied over alcoholisme.

Share:

More Posts

Operatie Kerstjoint

Het was een idee van mijn vader, die appte me een paar weken geleden, misschien was een joint roken een idee? Nadat de camera uitstond

Heilige Gelofte op Kerstavond

Ik vertelde Menno Wigman ooit eens dat ik een recensie over een bundel van me niet had gelezen(1), en dat kon hij niet geloven, dat

De Triomf van de Hokjesgeest

Te weinig mensen zijn zich bewust van het feit dat het systeem dat ons systeem voortbracht een ronduit fascistisch systeem was. Ik heb het nu

Zeg het met een plaatje

Zeg het met een plaatje. Jeroen Dera, Jos Joosten, Janita Monna, Carl De Strycker, de hele bekende jurybups, allemaal voldoen ze perfect aan het plaatje.