Nou en?

Nou en?

Ik kijk naar een steen, ik zit in Toscane, in een vulkanisch gebied. Een zekere kleur oranje begint met me te spreken, of tenminste, spreken zoals een kleur dat vermeend te doen. Dat is het begin van mijn dichtbundel, die kleur, en hoe die kleur op zijn reis naar de Noordzee liefst vijf betekenissen verloor, tot er alleen dat felle, botte, sinaasappelachtige koopmansoranje overbleef.

Vervolgens ga ik ook op pelgrimage naar een steen, en wel de grafsteen van Szymborska in Krakau. Die pelgrimage mislukt, omdat ik in Krakau aangekomen wordt afgeleid door het bestaan van Koning Krak.

Ondertussen was het plan paddenstoelenjagers te worden en in het Reuzengebergte begint de grote zeefjesdans, waardoor het sporenrijk nu ook eindelijk een plek wist te krijgen in mijn dichtbundels.

Maar het blijkt ook een slecht paddenstoelenjaar, dus wat me nog rest is een volgende pelgrimage: naar mijn dochter in Turkije, langs een onlogische route die via Albanië loopt, zonder QR code of voorbereidende papieren.

Stukken van die reis dringen tot in de bundel door, de hele wereld die veranderde in The Shining.

Het vulkanische speelt een rol in de bundel, het sporenrijk, sprookjes en de nachtmerrie van de zogeheten realiteit. Het is naar wat ik van anderen hoor alweer een hele goede bundel, ik ga hem echter niet langer naar recensiesites sturen. Buiten tenenkrommend amateurisme en politieke sturing vind ik gewoon ook dat ik gewoon wel genoeg recensies heb gehad, geef die recensies maar aan jongere mensen, aan mensen die zulke aandacht kunnen gebruiken.

Als je in de winter met je voeten in het gras gaat staan kun je voelen dat de aarde warmte geeft. De aarde is een levend wezen, geen dode rots in de ruimte.

In mijn nieuwe bundel geef ik ook een nieuw soort scheppingsverhaal dat zich rond paddenstoelen centreert als spiegeltjes.

In zo’n spiegel kun jij als lezer ook kijken. Ben je een mens of ben je een psyborg geworden?

Die vraag is vrij makkelijk te testen. Zie je wel eens kleuren die je nooit eerder zag? Of zie jij enkel en alleen de bekende kleuren overal? Als dat laatste het geval is ben je overgenomen door iets dat helemaal in een conceptuele realiteit leeft, die in stand wordt gehouden door een spanningsveld tussen drie hersengeneratoren. Je leeft dus al in een digitale werkelijkheid, eentje in je brein, vandaar dat je de hele dag aansturing zoekt uit de centrale, het internet.

Nou en? Precies. Nou en! Googelen maar, die nieuwe bundel van Benders. Of niet.

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn