O Verrinnig Staat

O Verrinnig Staat

Wegens ziekte een tijdje uit de roulatie geweest. Een stevige griep met een longontsteking. Inmiddels weer goeddeels hersteld, en we gaan natuurlijk voort op het ingeslagen pad. Een nieuwe Vighi in the Philosophical Salon:

Het is zelfs de grote lichten bij de Volkskrant inmiddels opgevallen dat Poetin nog nooit enige interesse toonde de commandocentrums van Zelenszky te pogen raken met raketten. De nogal kinderlijke verklaring die de Volkskrant daarvoor weet op te hoesten is dat de Russen Zelenszky op prijs stellen omdat hij zo lekker voorspelbaar is.

Dat het Oligarchenoorlogje een vorm van afgesproken werk is waarin beide fronten hun economie kunnen aanjagen met oorlogsindustrie was mij van meet af aan al duidelijk. Er is geen goede verklaring waarom Putin zijn luchtmacht niet inzet of niet via Belarus snel richting Kiev stoot. Dit is geen echte oorlog, dit is De Eeuwige Ontgroening, een (inderdaad) psychopatische variant op een oorlog.

Ik ben inmiddels op pagina 211 met het vertalen van dat werk. Ik hoop het deze maand af te hebben, Vighi liet me weten dat hij het wil lezen. Dat is een goed motief voor me – ik twijfel alleen of het laatste deel van het boek, het bezwaarschrift tegen het letterenfonds – of dat internationaal zal werken. Als dat niet zo is schrijf ik er gewoon een nieuw deel bij.

Ondertussen doet Hieperdepiep Records de ene ontdekking na de andere. Wat te denken van het prachtige protestnummer van de Helmondse countryzanger Kroes den Bock? O Verinnig Staat:

’I niet mee rosse triebe, Kafka roze trien….O o o Verinnig Staat’ de raadselachtige teksten van deze Helmondse zanger gaan nog vele generaties tekstontleders een zinvolle betrekking verschaffen.

Maar ook op rapgebied laat Je Moerhussel weer van zich horen met het ijzersterke
HUGGO HUGGO HUGGO omdat die zijn moeder uit het bevolkingsregister wou schrapen:

Ook ‘Zakdoekje Leggen’ kreeg een nieuw jasje:

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn