Over Cannabis als parasitaire entiteit

Een interview met de Hoofdsage van Mierlo, Martinus Benders.

Waarom beschouw jij Cannabis als systeemdrug van de parasiet?

Cannabis is een plant, en er bestaan mensen die geloven dat in elke plant een goedaardig wezen huist. Net zoals er mensen bestaan die geloven dat dit nog een echte hond is:

‘kortgekweekt hondstressding’

Is dat een hond? Ik neem het als Sage voor kennisgeving aan. Wat de parasiet heeft uitgespookt met de wolfachtigen: ze met allerlei technieken steeds kleiner kweken en nu is het zo’n drolletje op pootjes, dat zich nog altijd een grote wolf waant. Ongelofelijk grappig vind de parasiet dat. Het is echter puur sadisme.

Hetzelfde kun je nu over die plant zeggen. Is dat cannabis? Het is iets verkrampts dat nog in de verre verte op de plant van vroeger lijkt. Maar ook die plant was eigenlijk alleen als pijnstiller bedoeld.

Dus je mag drugs van een Sage niet als entertainment gebruiken?

Het is veel ingewikkelder dan dat. Die zin betekent niets, omdat de verzamelterm ‘drugs’ al een parasitaire term is. In het woord ‘entertainment’ zit verkapt al het parasitaire ingesloten. Het is een geestelijke modus bedoeld om ergens te penetreren. Dat zo’n klein wezentje een heel leven de stress moet ervaren van een wolf zijn in een speelgoedlijfje is zo’n vorm van ‘entertainment’: enter and occupy.

Alles is een drug, en dus bestaat de drug ook niet. Voor ons is het allemaal een kwestie van helderheid: we staan geen bedwelmende, narcotische entiteiten toe. Cannabis is een van de meest bedwelmende en meest narcotische substanties. Een Sage heeft daar dus helemaal niets mee.

Maar kun je Cannabis dan niet op geneeskrachtige wijze gebruiken?

De plant is van nature een pijnstiller. Wat cannabis doet is een laag leggen tussen je geest en je lichaam in, een verdoving, en je ervaart jezelf nu als nog meer afgesloten van de werkelijkheid dan je eerst al was.
Je zit in een soort bubbel. Voor mensen die de werkelijkheid als pijnlijk ervaren kan dat een aangename modus lijken. Maar qua daadwerkelijk nut heeft het net zoveel nut als slaaptabletten of heroïne. Het is escapisme en er huist tegenwoordig een uiterst verslavende geest in. Stoppen met Cannabis is bepaald geen makkie meer.

Hoe kun je het beste met cannabis stoppen?

Leer de stem van de plant in jezelf herkennen ipv dat je deze verward met je eigen stem. De cannabisgeest gaat je steeds pogen wijsmaken dat je haar nodig hebt. Om dat te doen schept deze geest daadwerkelijk pijnen in je lichaam, zo krachtig is deze entiteit. En omdat je die pijn voelt…jaaaaa daar gaan we weer, alleen Cannabis kan jou helpen. En zo zit je in een vicieuze circel.

Maar ik wil helemaal niet leven in deze rotwereld!

Jij kent de wereld helemaal niet. Het eerste wat een stevige dosis psilocybine je zal leren is dat je werkelijk geen sikkepit weet over de realiteit. Maar je loopt rond en doet alsof je alles weet, de allesweter, en tegelijk doe je alsof ‘jij niet wilt leven in jouw allesweetwereld’ – wat een kontclown ben je!

Maar je hoeft geen kontclown te zijn. Stop met het bedwelmen van jezelf en kies voor helderheid. Niet voor ‘geluk’ of ‘succes’ – voor je het weet lig je weer aan die joint te hijsen, want dat ‘maakt je gelukkig’. Nee, helderheid word je nieuwe doel. Alles wat die helderheid belemmert moet weg!

Maar dat is verschrikkelijk veel werk!

Kijk, nu leggen we de werkelijke reden bloot dat je geen zin hebt te veranderen. Luiheid. Gemakzucht.
Dat is de brandstof waaraan we de normalo kunnen herkennen. Wil je een normalo zijn en blijven, geen probleem. Maar wil je wel iets van dit leven maken, dan is helderheid de eerste laag die je dient realiseren. Alleen in een alles-penetrerende helderheid zullen angst-entiteiten geen vat meer op je hebben.


Known as Xee-PArX SHKLot FAKRK I was minding my own business s a benovalent(1) ruler over an autonomous but relevant section of the Gamma-tertia quadrant of a galaxy, when an interdimensional hackhole zapped me into this dimension, where I have to deal with 'humans' who talk about 'reptiles' and 'lizards' and they have not got the faintest clue what they are talking about. It does not sound very inclusive at all!

The identity M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and party leader of the Dutch 'Woudpartij'. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on 'SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch! But only if we do it first.

(1) not a typo! These humans have never even SEEN the mercy of a supernova.