Piratenzender weigert nummer ‘om het homoseksuele’

Piratenzender weigert nummer ‘om het homoseksuele’

Bij Piratenzender Olympia Radio weigerden ze Kroes den Bocks nieuwste hit ‘Meisjes in Allerlei Maten’ af te spelen, zonder opgave van enige reden. Maar Kroes zei me dat jij via het bakkie heeft vernomen dat het om een misverstand gaat, ze zouden denken dat het om een lied over homoseksuele geaardheid gaat, meisjes zien in allerlei maten, maar Kroes ontkent dat dit de bedoeling was van de tekst, hoewel het natuurlijk wel geinspireerd is op een nummer van The Smiths, maar daar heet het ‘some girls are bigger than others’ en daar komt het dus niet vandaan. Hebben ze dus bij Olympia Radio niet een beetje gelijk, Kroes?

‘Wat zou het!’ zegt Kroes. Je kunt meisjes zien in allerlei maten. Nou en? Het is niet te geloven dat die Pirantenzenders nog zo achterlopen, tegenwoordig. Het lijkt de politiek wel, tegen buitenlandse beinvloeding terwijl ze met de Israelische vlag staan zwaaien. Wat moet je met dat soort gesjeesde types?’

‘En eigenlijk zijn de meeste mannen toch een soort meisjes, dat vind ik wel, tenminste.’

Momenteel heeft Kroes een opkomende hit met ‘Ze gaf mijn boormachine aan de Ukraine’:

Eindelijk weer eens iemand die de gevoelens van de normale mensen onder woorden weet brengen, een miljard hier, twintig miljard daar, waar gaat dit nog over?

‘Dat zie je tegenwoordig te weinig. Dat komt omdat al die figuren in ‘influencers’ zijn veranderd, een soort wandelende reclamezuilen. De gewone man heeft het nakijken. Vreselijke figuren, de een nog gelukzaliger en glimmender dan de ander, en niemand die de gevoelens van de gewone man weet vertolken’

‘Geert Wilders, toch, Kroes?’

‘Och, hou toch op, die pleeborstel uit Venlo. Een verlengstuk van de VVD, hebben ze ooit gelanceerd om de onderbuik op te vangen. Eenmanspartijtje, jaja. Trapt Kroes niet in. Nee, ik ben de ziel van de country, echte mensen, echte muziek. Geen pruikentijd, geen tijd voor de disco.’

‘Van de ijstijd tot op heden beroert ons maar één ding: we kunnen er toch over praten, je hebt meisjes in allerlei maten’… Kroes, ik zie daarin toch wel degelijk een soort neiging tot het homoseksuele’.

‘Ik snap best dat mensen die tekst zo willen lezen. Het kan. Of ik het zo bedoeld heb, ik weet het niet. Eerlijk gezegd zie ik wel eens maten waarvan ik denk, ja, meidachtig op zijn minst. En dan denk ik inderdaad liefst meteen aan hele lange straten. Maar het is subjectief he, het gaat hier om kunst.’

Naschrift: Volgens Kroes ging het om een andere zender maar hij wil niet zeggen welke (?)

Over mij

Martijn Benders publiceerde zesentwintig boeken, waarvan achttien in het Nederlands. Door critici als Komrij en Gerbrandy is hij tot een van de grootste talenten van zijn tijd benoemd. Hij schreef ook drie filosofische werken waarvan eentje in het Engels over de Amanita Muscaria, de Vliegenzwam. Publicerend op het internationale podium van The Philosophical Salon kreeg hij ook internationaal erkenning als een van de meest bijzondere denkers van Nederland.

Boeken

Er bestaat een aanzienlijke groep linkse individuen die zich krachtig verzette tegen het heersende corona-verhaal, waaronder enkele van ‘s werelds vooraanstaande filosofen, zoals Agamben en Kacem. Dit standpunt werd echter sterk gecensureerd en in een kwaad daglicht gesteld door wat men ‘neocon-links’ of ‘woke-links’ noemt, als behorende tot iets dat enkel geassocieerd zou worden met wat zij als ‘extreemrechts’ beschouwen. In mijn boek bespreek ik de redenen achter deze acties, de onderliggende motieven, en hoe dit kenmerkend is voor een nieuwe vorm van fascisme die erop uit is om de macht permanent te grijpen.

Het middenstuk van het boek wijdt zich aan poëzie. Het bevat een prachtige selectie van gedichten uit het Middellandse Zeegebied, van dichters uit Turkije en Griekenland, die gevangen zijn genomen en gemarteld door het regime.

Het laatste deel van mijn boek is een manifest tegen het literaire nihilisme, zoals dat tot uiting komt in het Letterenfonds. Het onthult hoe dit fonds gedomineerd wordt door een groep christenen en ‘wokies’, wat onwenselijk is in een vrije samenleving.

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

Jij hebt geen tijd dit te lezen, maar dat is omdat je allang geen mens meer bent. Leefde er wel nog iets van de originele persoon in jou, de
oude mycelia van de kindertijd, dan zou je van dit boek heel wat opsteken, sterker nog zal het misschien met zijn magische kennis je meest nuttige bezit worden. Een boek over de menselijke fantasie, en
hoe deze in de ijzeren greep wist te raken van transdimensionale kakkerlakken. Voorts ook nog magische tips om je leven en je tijdsversnelling substantieel te verbeteren, en ook maakt M.H.H.Benders nog even luchtig gehakt van de hele Nederlandse literatuur, wat wil je nog meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn