Recensie: Amanita Muscaria, The Book of the Empress (Nederlands)

Recensie: Amanita Muscaria, The Book of the Empress (Nederlands)

Fijn! Harde kaft. Mooie illustraties en nee, niet van vliegenzwammen. Prettige en oogstrelende lay out. Vergelijken met andere boeken over Amanita`s lijkt me zinloos omdat deze van een geheel andere orde is. Van wat ik zo bladerend heb gelezen is het uitdagend geschreven, je wordt uitgedaagd om na te denken, je denkkaders te verbreden en los te laten wat je vindt en dacht, niet alleen over Amanita`s maar over tal van onderwerpen. Na doorbladeren krijg je zin om je tanden erin te zetten, alsof je een mysterie wil ontrafelen of je honger naar kennis en inzicht wil stillen. In dat opzicht is het boek net zo fascinerend, mysterieus en verleidelijk als de hoofdpersoon waarover dit boek gaat.

Nadat ik het stuk over dosering had gelezen in het boek: Amanita Muscaria, The Book of the Empress van Martinus Hendrikus-Hogervorst Benders (aanrader!!!), leek mijn stuk over dosering geheel overbodig om nog te plaatsen. Gelukkig is er een overlap in zijn visie op het gebied van dosering met de mijne alleen vind ik persoonlijk zijn literaire kwaliteiten ver boven de mijne uitsteken en valt er weinig aan toe te voegen. Maar hoe ongelooflijk ook, nog niet iedereen heeft het boek van Martinus ( voor de prijs hoef je het niet te laten en wanneer je nu echt een goed boek wil lezen over Amanita dat ook nog goed is voor de geest en fijn leest, hoor je het in je bezit te hebben) Tot die tijd kun je het met dit stukje doen dat ik vorige week heb geschreven…..

The practical guide en shamanic use alvast gelezen….. ook nog hier en daar andere stukjes. En ik denk: he he eindelijk iemand die het zegt zoals het is, ik krijg nergens kromme teennagels of jeuk en dat komt niet vaak voor wanneer ik over amanita lees. leest ook als een trein man! van recht door zee tot poëzie. ik krijg er alleen maar een brede glimlach van.

Er moest een keer een knuppel in het hoenderhok gegooid worden van de Amanita dreamers die een voorspelbaar effect verlangen van een onvoorspelbaar medicijn. Het benoemen van getrainde aandacht is een belangrijk aspect wat elk amanita boek mist ( behalve dan in meer of mindere mate dat boek van die 2 Amerikaanse hippies) wanneer ik zou zeggen dat het een mix is van Wasson, Feeney en Pendell zou ik het boek te kort doen. Dit boek is nodig, essentieel om te laten zien waar Amanita echt over gaat en wat je nergens anders leest. Onder de indruk en ik kan me niet anders voorstellen dat je er minstens zo trots op bent als ik wanneer ik een kopje van mijn toverdrank schenk.

Erik Peters

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn