Saai computerblad blijkt wappienest

Vreemd hoe in deze tijden zelfs een saai computerblad als PC Magazine plots de meest vergezochte onzin fabriceert die wel uit een goedkope science fiction film lijkt komen.

Microsoft patent describes tracking brain activity to mine cryptocurrency

April 2020 was het moment dat dit blad zo ontspoorde en medicatie nodig begon hebben. Waarom zou een van de rijkste mannen ter wereld ons aller hersenen gaan meten en vervolgend die data gebruiken om te cryptominen?

Nou, om te kunnen cryptominen heb je rekenkracht nodig. Bedenk eens hoeveel rekenkracht je hebt als je alle hersentjes ter wereld kunt inzetten voor een taak, hersenen die goeddeels onbenut blijven want de psyborg draait toch enkel zijn voorspelbare rondjes in de prefrontale cortex, de gigantische quantumprocessor die het brein bij de geboorte al is onbenut latende. 

Die psyborg kun je reclames voeren, en door zijn hersenactiviteit te meten en zijn ongebruikte hersenen in te zetten voor cryptomining kun je machtig onfatsoenlijk rijk worden tot in het einde der dagen.

Maar…dat is Gates toch al? Die heeft toch al zoveel geld dat hij het nooit of te nimmer op zal kunnen maken? Waarom dan dit? Waarom iets dat zo laag bij de grond en kwaadaardig is als je al alles hebt?

Aliens en reptielen

Nee, nee, laat de aliens en reptielen maar even in hun hokken. Hoe begrijpelijk het ook zou zijn dat je het over die boeg zou gooien om zulk onverklaarbaar kwaad te kunnen duiden.

Gates en Suikerberg zijn natuurlijk zelf psyborgs ten beste. En omdat het psyborgs zijn zijn ze min of meer op afstand aan te sturen. 

We kunnen enkel deduceren wat deze partij van plan is uit het patent en dat is een ronduit kwaadaardig plan. Een kredietsysteem aangestuurd door de hersenen, door een gebruiker die beloond wordt naarmate Microsoft de hersenen mag benutten. 

De aap en zijn troep

De aap is biologisch geprogrammeerd om in piramidevorm te functioneren. Het diepe instinct van de mensaap gelooft dat de leider altijd goed is, behalve als deze door een sterkere aap van de troon kan worden gestoten. 

Vandaar dat je dit in moderne tijden waar geld het enige is dat telt terugziet in de georchestreerde vorm van het biljonairsgevecht – Elon Musk vs Billl Gates etc etc. 

Maar de ene biljonair werkt aan de interface om met de hersenen te kunnen communiceren, de ander aan het perfectioneren van verborgen reclametechnieken en een derde aan alles op een chip weten krijgen en digitale paspoorten etc.

Allemaal open en bloot, maar zodra je tussen al deze puntjes lijnen begint trekken komt de media in het geweer om je als een gek af te serveren. En dat terwijl het toch klip en klaar is dat alle wetenschappelijke ontwikkeling in de handen van dit geld is, verborgen is en dat het onmogelijk is te weten hoe ver ze zijn, alle controle ontbreekt en de ethische discussie nooit plaats zal vinden want men heeft geen idee wat de stand van zaken is en de intellectuele infrastructuur is onklaar gemaakt.

Insert hier een kudde blatende psyborgs naar keuze over geloof in de wetenschap.

Wat een puinhoop!

Ja, zeg dat wel. Ik zal me januari 2022 heugen als de maand waarin ik in een NOS kop mocht lezen dat een ‘vredesmacht’ uit Rusland de gevaarlijke toestand in Kazachstan komt blussen. 

Een vredesmacht. Prettig Kerstfeest allemaal! Ik heb het te doen met mensen die in zulke landen moeten opgroeien, maar spoedig zal de hele wereld zo’n leuk blingmijnenveld gaan zijn. 

Liebe Deutsche Freunde,

In diesem Sommer werde ich mich etwas zurücklehnen und lediglich einige ältere Artikel überarbeiten, um am Jahresende mit einem neuen philosophischen Buch aufzuwarten. Schließlich muss Entspannung auch ihren Platz haben. Inzwischen besitze ich die Domain nobelpreisfurdeutschland.de und plane, darauf eine Website zu erstellen. Darüber hinaus beabsichtige ich, nach Kaldenkirchen umzuziehen, um meine Chancen auf den deutschen Nobelpreis zu erhöhen. Die Wichtigtuer, die sich in meiner Heimat in der Literatur verbarrikadiert haben, glauben, sie könnten mich aufgrund dieser Ambitionen lächerlich machen. Aber ich werde zeigen, dass durch harte Arbeit und Einsatz das alte Sprichwort immer noch gilt: Wo ein Wille ist, ist auch ein Weg..

Sollten Sie sich dazu entschließen, mir Kryptowährungen zu spenden, um mein Anliegen zu unterstützen (den Kampf gegen die Penner-Epidemie), so wäre Ihr Beitrag äußerst willkommen.

Ich bin auch als Schriftsteller und Dichter bekannt. Bis zum Jahr 2023 habe ich etwa 18 Bücher geschrieben. Viele davon sind kostenlos auf meiner Homepage erhältlich: Ich war nie ein großer Kapitalist und glaube, dass gute Poesie eine heilende Wirkung auf Menschen hat.

Zögern Sie nicht, mir eine Nachricht zu schreiben, wenn Sie mir etwas fragen möchten.