De Kin van Sinterklaas

De Kin van Sinterklaas

Wat deed jij op 21-12-2021 om 12.21?

Nou, ik besloot dit magische getal tot nut te maken op sinterklaaseiland.In de ochtend vroeg uit de veren om op tijd op het eiland te zijn want er was werk aan de winkel. En ja hoor, na uren vermetel speurwerk werden mijn vemoedens bevestigd: daar lag het, een stuk van de kin van sinterklaas! 

Wie Sint Nicolaas niet kent, dit was een man die leefde in de derde eeuw na christus, een merkwaardige man die als hobby het platbranden van tempels van andersgelovigen had. 

De tempel van Artemis werd bijvoorbeeld door sinterklaas en zijn volgelingen met de grond gelijk gemaakt, zo leren de overleveringen.

Waarom werd deze tirannieke cultuurbarbaar 1600 jaar later door een schoolmeester een kindervriend uit Spanje gemaakt? 

En waarom hult hij zich daarbij in de kleurstellingen van de waardstoel? 

Op het kleine eiland staan liefst 5 kerken naast elkaar, en nergens valt iets te vinden over waarom iemand 5 kerken naast elkaar zou bouwen op een piepklein eilandje. 

Nou, wij hebben wel een vermoeden. Wie als hobby het platbranden van andersdenkenden heeft zal ook op het eigen eiland huishouden en de volgelingen van sinterklaas hebben in de eeuwen daarna natuurlijk zijn voorbeeld gevolgd en steeds kerken gebouwd en deze weer boos in de hens gezet als er ketters in werd gedacht.

Zo ontstond dit rare eilandje vol kerkskeletten. Zo zat ik te mijmeren met de kin van sinterklaas in mijn handen. Ik heb vervolgens nog even goed staan wateren over de rest van het skelet van sinterklaas en ben toen samen met Veer het eiland ethnobotanisch gaan onderzoeken.

We vonden tulpenbollen van wel 20 jaar oud en ontzettend veel Friar’s Cowl – Arisarum Vulgare. Alles wijst op een festiviteitencultuur, een cultuur vol viering, vuur en platbranden. 

Dat sinterklaas later een soort door de winter rondtrekkende boeman in de krampus traditie werd is redelijk begrijpelijk. Een boeman met duiveltjes die andersdenkende kindertjes komt straffen. 

Dat de schoolmeesters die Nederland besturen vervolgens daar een kindervriend van maakten en van die duiveltjes zwarte pieten dat is…eh… tja. Raarrrrrr. 

Ik heb echter versteende keutels van het ongetwijfeld boosaardige konijn van sinterklaas verzameld om deze te gebruiken in toverdrankjes. 

De kin van sinterklaas heb ik weer ritueel begraven. Ik kwam voor die keutels, niet voor een kin. En zo heb ik een magisch getal weer om weten zetten in een belangrijke dag. Wat deden jullie op 21-12-2021 om 12.21?

Nobelpreis für Deutschland

Treffpunkt feiner Geiste

M.H.H. Benders ist ein anerkannter Dichter seiner Generation, ein Schüler der universellen Myzelien, Amanita Sage und Mykophilosoph. Er hat siebenundzwanzig Bücher geschrieben, die letzten in der Kaneelfabriek.

Momentan arbeitet er an dem zweiten Band der SHHHHHHROOM-Reihe, Bücher über Pilze, und der Microdose Bible, einem Aktivierungsplan zur Wiederherstellung Ihrer wahren Identität, der nächstes Jahr erscheinen soll. Bleiben Sie dran!

Aber das Große Ziel von Benders ist es, in Deutschland Erfolg zu haben. Er hat die Dynamik und Vielfalt der deutschen literarischen Szene erkannt und ist bereit, sich darauf einzulassen und seinen Beitrag zu leisten. Mit seinem einzigartigen literarischen Stil und seiner unermüdlichen Arbeitsmoral ist er entschlossen, ein neues Kapitel in der deutschen Literaturgeschichte zu schreiben.

Bücher

“Amanita Muscaria – The Book of the Empress” is an exceptional work that establishes a benchmark in the realm of mycophilosophy. While one could perhaps categorize the book within the domain of Art History, such a classification would fail to do justice to its true essence. Primarily, this captivating text explores the evolution of humankind, making it a standout in its field.

Amanita Muscaria – The Book of the Empress – De Kaneelfabriek, 2023

“‘Waarover de Piranha droomt in de Limonadesloot’ stands as a philosophical exploration into the human faculty of imagination. It probes the intriguing notion that imagination, rather than offering solutions to our problems, might in fact be their origin. This thought-provoking work is set to be available in English and German by the close of 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn