Amanita Muscaria en fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronische vorm van pijn die een keur van oorzaken heeft en moeilijk behandelbaar is. Het volgende artikel is een artikel waarin ik speculeer over deze aandoening. Naar mijn idee heeft een groeiende groep mensen last van deze vreselijke ziekte en is het van belang dat we nadenken over oorzaak en oplossingen.

Persoonlijk ken ik al een paar mensen die last hebben van fibromyalgie en die vliegenzwam gebruiken om de pijn te verlichten en de slaap te bevorderen. Daar brengt het middel in elk geval dus uitkomst, en persoonlijk geloof ik dat wie deze chronische vorm van pijn heeft misschien beter af is met deze paddenstoel dan met zware opiaten.

Fibromyalgie is een vorm van chronische pijn die door het hele lichaam voor kan komen en waarschijnlijk veroorzaakt wordt door ontstekingen op microniveau in het spier en zenuw weefsel.

Een opiaat doet niets tegen zulke ontstekingen maar verdoezelt slechts de pijnsignalen van de hersenen.

Van alle paddenstoelen in de natuur bevat de Amanita Muscaria de hoogste hoeveelheid vitamine D. Juist vitamine D speelt een grote rol bij het voorkomen van onstekingen in het lichaam. Er is geen onderzoek naar gedaan maar bij het innemen van Vitamine D is van het grootste belang hoe goed die Vitamine D door het lichaam kan worden opgenomen. Ik ken een dame, laten we haar Patricia noemen, die moet leven in een exoskelet. Dat ze zonder medicatie vergaat van de pijn is een feit. Maar ook heeft ze een zeer chronisch vitamine D gebrek en bood het bijspuiten in het ziekenhuis geen uitkomst meer – haar waardes bleven te laag. Tot ze vliegenzwamthee begon drinken en het ziekenhuis tot hun eigen verbazing zag dat haar waardes weer normaal waren.

Er lijkt dus een vorm van vitamine D in vliegenzwam te zitten die hoogst opneembaar is voor het lichaam.

Wat is vitamine D eigenlijk? Het is een groep stoffen die onder de secosteroiden vallen – en typische ontstekingsremmers als prednisone zijn ook steroids. Vitamine D’s meest voorname functie (hoewel er denk ik honderden zijn) is ervoor zorgen dat in de darmen voedingsstoffen goed worden geabsorbeerd.

Die goede absorbatie is de basis voor je gezondheid.

Gaat je lichaam op diverse plekken ontsteken dan betekent dat doorgaans dat de doorstroming er niet werkt, gifstoffen kunnen niet goed worden afgevoerd en de cellen gaan met dat lokale gif in gevecht, en zo ontstaat een ontsteking. Doorbloeding is dus factor nr 1 bij gezondheid: zolang het bloed gif kan afvoeren worden ontstekingen voorkomen en daarmee ook ziekte.

Daarom is de Wim Hof methode (wat eigenlijk de Kneipp methode is) van belang – zelf je afweer steeds triggeren, zelf voor de doorbloeding zorgen. Goede zuurstof, goede doorbloeding = minder ontstekingen. Daarnaast met een heel goede vorm van Vitamine D voor een betere voedingsabsorptie zorgen in combinatie natuurlijk met gezond eten.

Zou ik aan een medicinale paddenstoelbehandeling denken voor fibromylagie dan zou die er ongeveer zo uitzien:

  1. Vliegenzwam thee voor de vitamine D, de pijnstilling, activeren van het Muscarine netwerk
  2. Reishi voor betere bloedwaardes
  3. Cordyceps om de longen en de darmen steun te bieden
  4. Lions mane voor dat stukje extra helderheid.
  5. ADM extract voor extra hulp tegen onstekingen

Het is een heel pakket, maar het is dan ook een nogal serieuze aandoening. Het zal in elk geval helpen, de vraag is natuurlijk altijd: hoeveel? In elk geval meer dan het slikken van opiaten zal helpen. Let wel, combineren met een opiaat is niet aan te raden omdat er teveel risico is op respiratieve onderdrukking, je mag gaba drugs en opiaten om die reden nooit combineren.

Maar ook zonder de vliegenzwamthee is de rest prima bruikbaar ook als je opiaten slikt.

Is chronisch gebruik van vliegenzwam lichter voor het lichaam dan chronisch gebruik van opiaten of andere pijnstillers? Dat is de hamvraag hier die allang wetenschappelijk had moeten worden onderzocht. Dat dat niet gebeurt is ligt aan
een compleet foute opzet van de wetenschappelijke wereld.

Als ik zelf een gokje zou moeten wagen zou ik zeggen: zeker lichter voor de lever dan opiaten. Maar dat is dus een gokje, maar bezien dat opiaten weinig goeds te bieden hebben aan de andere zijde van het spectrum is dat denk ik nog niet zo’n slecht gokje om in dit geval te maken.

Deze man zegt baat te hebben bij de Wim Hof Methode

Lupus

Sommige artsen denken dat een medische conditie die bekend staat als ‘Lupus’ de hoofdverantwoordelijke is voor fibromylalgia. Lupus (betekent wolf) is een conditie waarin het afweersysteem hyperactief is geworden en het eigen tissueweefsel aanvalt. Dat zou de pijnen verklaren, maar de verklaring waarom het afweersysteem hyperactief werd ontbreekt dan opnieuw.

Het kalmeren van het afweersysteem is dus nodig. Nu zijn er in de medische wereld mensen die geloven dat dat niet mogelijk is. Ik denk dat dat wel mogelijk is, door het verhogen van het gehalte nobelgassen in het bloed, het goed doorbloed en doorademt laten zijn van het lichaam en hulp uit de paddenstoelenwereld.

Het is in elk geval zo dat we met Wim Hof op het juiste spoor zaten – het afweersysteem, het CNS – de electriciteitscentrale van het mensenlijk lichaam. Als Hof gelijk heeft dat het stuurbaar is moet het ook gekalmeerd kunnen worden of evt op een andere taak gezet.

Cold therapy is beneficial for many fibromyalgia sufferers to numb the affected area. The cold constricts the blood vessels and decreases blood flow, in turn, reducing inflammation.

Dit citaat komt van een website over Fibro. Ik kan me persoonlijk inbeelden dat juist een combinatietherapie met ijsbaden, Amanita Muscaria en andere medicinale paddenstoelen en ademwerk je echt ver zal kunnen brengen bij het onder controle krijgen van deze aandoening. Laten we het in elk geval hopen, want het is een verschrikkelijke aandoening en chronische pijn zou in een eerlijk universum geen eigen plek moeten kennen.

Mountains, giants and mushrooms – in this fairytale-like collection, magic whirls and swirls, yet another reality breaks through as well – the whole world turned into The Shining, and the pilgrimage to Szymborska’s grave, a simple stone in Krakow, fails at the last minute; a journey without check marks across sixteen national borders to his daughter, however, succeeds. In its combination of fairy-tale nature, historical background and eerily topical reality, this collection of poems is Benders’ best since he lost count.

 

You have no time to read this, but that is because you are no longer human. If something of the original person were still alive in you, the old mycelia of childhood, then you would learn a lot from this book, indeed, with its magical knowledge, it might become your most useful possession. A book about the human imagination, and how it managed to get into the iron grip of trans-dimensional cockroaches. Furthermore, there are also magical tips to substantially improve your life and your time acceleration, and M.H.H. Benders also makes light-hearted mincemeat of the entire Dutch literature, what more could you want!

If you don’t want to crawl around mars like a cyber insect under a scrubbed boot – which is on the agenda – then you’d do well to read this book.

The first collected work of Martinus Hendrikus Hogervorst-Benders comprises no fewer than 712 pages and weighs in at least 1.4 kilos in thin print. It is the most ambitious collection written in the last thirty years, and certainly one of the highlights of Dutch literature as a whole, in line with Snoek and van de Woestijne. Anyone with a heart for literature and who wants to read an ambitious book brimming with cast-iron poems instead of yet another typical Dutch-language ‘masterpiece’ will be delighted with the purchase of this brick.

The Microdose Bible is the worlds most comprehensive and complete oversight of mind altering substances, teacher plants and mushrooms. Dutch mycologist and philosopher M.H.H.Benders takes you on a magical journey full of wonder about what teachers nature has to offer. Includes the Psychosupersum, a guide that describes all known mental disorders and offers wisdom for their treatment. 

This book will be published end of 2022.