Kerstboodschap met Aubrey Marcus

Kerstboodschap met Aubrey Marcus

Dr Jon Dean en John Chavez op bezoek bij Aubrey Marcus in een boeiend gesprek.

Caveat: het is natuurlijk niet echt nodig dat DMT de functie van een neurotransmitter zou hebben of zelfs maar aanwezig zou zijn in de hersenen om de realiteit een massale ‘hallucinatie’ te maken – serotonine is immers een tryptamine, een tripmiddel, dus de werkelijkheid is sowieso al iets wat ‘opgewekt’ werd door een tryptamine.

Toch is het wel boeiend dat DMT in grote getale aanwezig blijkt in de hersenen, dat we hoogstwaarschijnlijk ons droomleven aan de substantie te danken hebben, en dat de ademmethode van Wim Hof (en de mijne) inderdaad DMT kan activeren in de hersenen, al is het dan in kleinere hoeveelheden.

Wat fantastisch om te zien dat overzee weer open wetenschappelijke gesprekken mogelijk zijn over de eigen hersenen. Hier in Nederland kampen we nog met het CDA en het RIVM, de instantie die al 50 jaar doet alsof psychedelica geen medische toepassingen kennen. En dat terwijl er genoeg onderzoek voor handen is, maar de ‘wetenschappelijke principes’ van deze ambtenarenclub hebben om het eufemistisch uit te drukken een politiek randje. Woke met Jezus toen het allemaal nog niet zo woke was, dus.

Zelf zou ik liever zien dat Nederland weer een gidsland zou worden, weer aan de frontlinie loopt. Nu psychedelica in zo goed als de hele US legaal worden en wetenschappelijk onderzoek ernaar explodeert is het eigenaardig dat wij ‘Heeft u al van Here Jezus gehoord?’ aan het roer zetten, de vleesindustrie ten voeten uit en achter de schermen lijken ze ook bijzonder goed bevriend met…Mexico.

De verknooptheid van ‘gematigd links’ met conservatieve religie is in Nederland een enorm probleem. Zelfs op Universiteiten is er een soort package deal gesloten: jij mag het hele linkerspectrum representeren, zolang je ons
de ruimte blijft geven. Volgens wijlen David Graeber waren zulke deals de ware reden dat anarchistische representatie op Universiteiten zo goed als ontbreekt. Heel nauwgezet wordt een zorgvuldig gedefinieerd ‘links verhaaltje’ voor het voetlicht gebracht dat echter op de meeste gebieden nauwelijks iets te melden lijkt te hebben.

Toen de wetenschapper John M. Allegro op basis van de dode zee scrollen waarin hij een expert was concludeerde dat Jezus Christus een codenaam was voor de Amanita Muscaria en dat het christendom een voortvloeisel van een Esseense sjamanistische cultus is die psychedelische paddenstoelen aten kon hij binnen mum van tijd zijn professorstitel aan de wilgen hangen. De conservatieve religieuze machten hebben hem eruit gewerkt, sterker nog ik ontdekte dat zijn voornaamste tegenstander later betrokken bleek bij allerlei kerkelijke seksschandalen.

Dit alles noopt tot iets wat in deze wereld overal nog veel te schimmig aanwezig is: secularisme. De overheid, de universiteiten, de rechtsspraak: zij dienen een volledig seculiere basis te krijgen, om bovenstaande te voorkomen.

Religieuze bendepolitiek mag geen rol spelen bij het sturen van de wetenschap, de rechtspraak, ja zelfs maar de literatuur, waar we door onoplettendheid ook weer steeds meer ‘mannetjes met goede bedoelingen’ zien rondbanjeren.

Terug naar het gesprek en mijn kerstboodschap. Ik wens de wereld veel echte wetenschap toe, maar we zullen een manier moeten gaan vinden om die echte wetenschap weer mogelijk te gaan maken, net zoals we een manier zullen moeten vinden om weer echte literatuur en echte poëzie aan bod te kunnen laten komen ipv Ontdek je Plekje.

Ik wens u een seculiere overheid toe, die werk maakt van neutraliteit.

Gister ontving ik een mailtje van Jurgen Eissink. Die gaf te kennen een tijdje terug Ginneninne te hebben aangeschaft en dat boek had hij met zoveel genoegen gelezen dat hij meteen ook maar O Kolle Klokkenspin / Zeefjesdans heeft gekocht.

Had Nederland een seculiere basis gehad dan had die bundel behoorlijk wat aandacht gekregen, want het is een van
de beste dichtbundels die ooit in ons taalgebied zijn verschenen. We hebben echter Woke met Jezus aan het roer, steeds hetzelfde kleurloze ventje zelfs, en ik kan dus enkel iedereen een fijne ellenlange aflevering van Ontdek je Plekje toewensen.

By their shhhroom shall ye know them

M.H.H. Benders is a most recognised poet of his generation, a student of the universal mycelia,  Amanita Sage and mycophilosopher. He wrote sixteen books, the last ones at the Kaneelfabriek (Cinnamon Factory). He is currently working on ‘SHHHHHHROOM a book on mushrooms and the Microdose Bible, which is an activation plan to restore your true identity coming next year. Keep in touch!

Some Teachings:

Some recent posts:

Facebook
Twitter
LinkedIn