Heugelijk nieuws: corona is voorbij

Mondige burgers die nauwgezet de spreekbuis zijn van de vergadertafel van de overheid, kent u die uitdrukking? Meundige burgers. Ik moest daar aan denken toen afgelopen twee jaar op neerlandistiek.nl met nog geen lettertje kritisch over het krankzinnige overheidsbeleid werd gerept, terwijl ze daar zelf toch zogenaamd slachtoffer van werden net als de cultuursector die stevig in het poeperdje werd gepakt, maar geen onvertogen woord uit Nijmegen. De centjes smaken zeker prima.

Ik heb echter voor jullie goed nieuws: Pfizer lanceert terwijl ik dit schrijf een medicijn dat 90% van de ziekenhuisopnames zal voorkomen.

Daarmee kan alle onzin de kast in, want ik neem aan dat 50 mensen op de IC niet genoeg reden is het hele land plat te leggen en een soort Sim Apartheidje te spelen van belastingcentjes.

Goed, het is voorbij, hoera. Vertel het de ‘taalkundige’ op die site ook maar, je weet wel de man die het verschil niet kent tussen een dreigement en een bedreiging, en ook al niet tussen een tribunaal en een volkstribunaal. En die commentaar daarover van zijn grote held gewoon doodleuk van het internet wist, want er zijn belangrijker zaken dan
respect hebben voor de schrijver die je bewondert.

Ik dreig met een rechtszaak. Ik bedreig jou niet met een rechtszaak, een volkstribunaal is buiten-justitieel een tribunaal niet. Het is me wat met deze oppermachtig wereldvreemde faculteit.

Ik wens iedereen een fijne normaliserende tijd toe!

Share:

More Posts

Adem als geneesmiddel

Wim Hof is de allerberoemdste Nederlander aller tijden. Met honderd miljoen volgers, een hollywood film over hem in de maak en een hele serie BBC

Verandering op til!

Langzaam, heel langzaam, begint er toch een tegenbeweging te ontstaan tegen Woke met een scheutje Jezus. Steeds meer mensen vragen zich af waarom we al

Oh ja, 1 dingetje nog

Hoe kun je als witte, christelijke grijze muis doen alsof je ‘woke’ emuleert en tegelijkertijd Carlos Castaneda een ‘nepwetenschapper’ noemen – kolonialer kan het niet.