Vage shit. Wie heeft er een spuitje voor me?

Hoe noem je een systeem precies waarin hoogleraren zich aan andere regels mogen houden dan het voetvolk de schrijvers? Waar de hoogleraar stukken mag publiceren over dat hij schijt heeft aan DT spelling en fouten, maar de schrijver vervolgens keihard word afgerekend door een collega van hetzelfde blaadje als hij meent naar die hoogleraar te mogen luisteren?

De regels gaan voor de eigen klasse dus niet op. Hoe noem je zo’n systeem ook alweer? Parlementaire democratie? Links Bolwerk? Fa… Fa…. nee, het lukt me in alle gerontocratisch geluk niet om de juiste term te heugen.

Kennen jullie de podcast De Nieuwe Contrabas al? De christelijke padvinder Mischa Andriessen die door andere christelijke padvinders overdreven vaak met onbelangrijke prijsjes wordt overladen – consensus die zich ook weer naar die oppermachtige faculteit in Nijmegen laat herleiden (hoe heet die doctrine ook al weer? Might is light? Might is a kite?) – enfin, Hans en Chretien verbazen zich in deze aflevering over die vage shit.

Nee lieve lezers, toen ik recentelijk zag dat Jeroen D. voortaan een volkskrantcolumpje mocht vullen in ruil voor een eredoctoraat voor de Grote Een, Adriaan van D., de enige schrijver die nog op televisie mag komen, ja, de enige schrijver die eigenlijk nog bestaat toen dacht ik, dat lijkt wel een samenzwoerd? Samenzwelling? Help, waarom kan ik nu heel modern pedant niet meer op woordjes komen?

Ah, sorrie plots heug ik me de term weer: lijkt wel wetenschappelijke integriteit! Hoge Universitaire principes, bewaakt door allerlei instanties als de KNAW en de academie van….god daar ga ik weer. Wie heeft er een spuitje voor me?

Wetenschapper zijn bij AstraZeneca helpt ook al niet om een echt mondige burger te worden. Wat een marktpotentie voor Jos J.! Of draagt Marianne Zwagerman weer niet het juiste bendekleurtje en ben ik daarom weer fout bezig als ik ga citeren? Wat is de moderne wereld toch ingewikkeld gemaakt door deze hoge heren! Maar waarom hoor ik niets van al die mondige burgers die Jos J. door de vele jaren heen heeft af weten leveren terwijl hij ze eigenlijk had moeten leren….spelen? Spallen? Help, daar gaan we weer. Wat een vage shit! Ik ga nog een stukje OMEGA GENESIS lezen!

Waarom werkt deze ‘zogenaamd’ progressieve faculteit met de meest neoconservatieve religieuze bolwerken samen om altijd en eeuwig maar neoreligieuze thema’s aan te boren en onderhouden? Hoe noem je dat in moderne, pedagogisch te verantwoorden termen? Help me toch, lieve lezers, want ik ben de weg kwijt.

Toen Joop J. zijn kwalliteitsbewaking verzon en hij de spelfoutkampioen Marc van Oostendorp inhuurde aan de Radboudt Universiteit Nijmegen toen had ik mijn vage shitboek nog niet geschreven. Zijn leerlingen kunnen geen van alle spellen, zo liet hij zelf weten, maar mondige burgers dat ze zijn! Of zouden ze inmiddels de faculteit niet meer mogen betreden, en zit onze J. van de Ende daarom zo naarstig mijn boeken op zelfverzonnen spelfouten uit te pluizen? Bij Hoerenklittus nog aan toe!

Martinus Benders

Share:

More Posts

Adem als geneesmiddel

Wim Hof is de allerberoemdste Nederlander aller tijden. Met honderd miljoen volgers, een hollywood film over hem in de maak en een hele serie BBC

Verandering op til!

Langzaam, heel langzaam, begint er toch een tegenbeweging te ontstaan tegen Woke met een scheutje Jezus. Steeds meer mensen vragen zich af waarom we al

Oh ja, 1 dingetje nog

Hoe kun je als witte, christelijke grijze muis doen alsof je ‘woke’ emuleert en tegelijkertijd Carlos Castaneda een ‘nepwetenschapper’ noemen – kolonialer kan het niet.