Wat deze wereld echt nodig heeft

Een van de meest belangrijke en hoogste waardes is de waarde van de assertiviteit. Als jij te timide bent om voor je eigen belangen op te komen, wie gaat dat dan wel doen? Als jij over je heen laat lopen door ‘de gevestigde orde’ zonder ook maar met je ogen te knipperen – dan moet je ook niet raar opkijken als je kinderen of kleinkinderen straks op moeten groeien in een dictatuur. Enfin, die assertiviteit dus is een van de redenen waarom men de Amanita Muscaria in de ban deed. In Rusland zien ze ‘verlegenheid’ bij tieners als een ziekte, die ze met deze paddenstoel behandelen. Wie te weinig assertiviteit heeft wordt geleefd, met alle nare gevolgen die dat tot gevolg heeft. Dat men op grote schaal nicotine en alcohol ging distribueren omdat die wel het gewenste effect hadden (slaafsheid, onderdanigheid, vaagheid) heeft het menselijke DNA verziekt, waar ook de kinderen last van hebben.

Interessant op dit punt is dat Muscimol, de actieve substantie in de Amanita Muscaria op het netwerk van chlorine receptoren werkt net als? Juist. Nicotine. Hoe vreemd is dat eigenlijk precies, dat de maatschappij twee substanties wist uit te vinden die allebei op hetzelfde netwerk werken als de Amanita Muscaria, maar dan op een andere manier? Alsof de mens eigenlijk niet zonder deze substantie zou kunnen? We hebben in elk geval een netwerk van muscarine receptoren in het lichaam, een netwerk dat bijvoorbeeld de focus van de ogen aanstuurt en het hebben van een erectie (bij zowel man als vrouw). Ok – wat? De christenen hebben rond het jaar 1000 deze paddenstoel in de ban gedaan, maar nicotine en alcohol kwamen toch pas vele honderden jaren later aan de orde in de industriĆ«le revolutie? Ja, de grootschaligheid wel. Verdoving werd de norm, verdoving tegen de dystopie die men van de wereld aan het maken was. De wereld is kut, dus hier heb je je medicijn. Dat jij je kut voelt heeft niets te maken met de wereld die wij wisten scheppen, welnee, je bent ziek in je hoofd. Klinkt dit je bekend in de oren?

Dat de Vikingen berserkers hadden (berk-zerken) die onder invloed van de Amanita Muscaria tot onoverwinnelijke, woeste krijgers werden is maar een klein stukje van het verhaal. Het echte verhaal is dat de kerk in Zweden een campagne voerde om gebruik van deze paddenstoel uit te bannen, omdat het nu eenmaal niet zo handig is als je ‘onderdanen’ niet ‘onderdanig’ in het kerkje doen alsof de betere wereld na de dood pas zal komen.Op gebruik van deze paddenstoel stond op een gegeven moment een verbanning uit de gemeenschap als straf. En dat speelde heus niet enkel in het Noorden – ook de Germanen, de Kelten en de Slaven hadden tradities waarin de Amanita Muscaria als een wondermiddel werd gebruikt, tot de kerk en de pastoortjes er de naam ‘vliegenzwam’ op plakten, zoals zij elke plant of paddenstoel die op enigerlei wijze andere werkelijkheden kon laten zien met een duivelse of vieze naam tooiden, met een verhaaltje erbij dat vliegen van deze susbtantie dood neer zouden vallen. Heeft u in het late najaar ooit de vloer bezaaid gezien met dode vliegen dankzij deze paddenstoel? Nee, want vliegen zijn er in het late najaar helemaal niet.

Nee, deze paddenstoel is geen ‘tripmiddel’ zoals de psilocybines dat zijn. Nee, deze paddenstoel is geen vervanging voor je dagelijkse psychiatrische pilletje dat je moet verdoven om de wereld te kunnen verdragen. Deze paddenstoel is een wereld op zichzelf, een poort naar andere dimensies, een entiteit die je kunt leren kennen. Maar denk niet dat je er voorspelbare effecten uit zult halen – bovennatuurlijke effecten, wellicht, maar de amanita geesten staan niet als erg voorspelbaar beschreven in de boeken.

Cynisch genoeg is het juist de schade die Big Pharma heeft aangericht met haar ‘benzodiazepines’ die belangstelling voor deze paddenstoel weer heeft doen herleven. Benzodiazepines werken ook op de Gaba receptoren, net als alcohol en Amanita, maar opnieuw weer op een andere manier, en wel een verschrikkelijk verslavende. Zo verslavend dat ze erger zijn dan heroine. Wie wil begrijpen hoe schadelijk deze stoffen zijn hoeft enkel te kijken naar Jordan Peterson voor en Jordan Peterson na zijn benzoverslaving. Die verslavingsdrang ontbreekt bij de Amanita Muscaria bijna volledig, precies de reden dat het eigenlijk zo’n wonderlijke substantie is. Hij gebruikt het Gaba netwerk om de generatoren in het brein te verstillen maar zonder dat dit tot gevolg heeft dat je een bijna niet te controleren dwang tot hergebruik voelt.

De Amanita Muscaria is dus bijzonder geschikt om mensen te helpen die met deze schadelijke stoffen door een kwaadaardig geworden industrie die enkel oog heeft voor winsten de wetenschap heeft misbruikt om deze in te zetten om zo verslavend mogelijke stoffen te ontwerpen. Miljoenen doden in een opiatencrisis zonder weerga, zonder dat daar ook maar 1 persoon voor in het gevang wist belanden.

Ken jij ook het soort mensen die als ze dronken zijn ‘niet meer weten wat ze doen’ en dus de volledige grip kwijt raken over hun wezen? Dat is precies het type mens dat deze paddenstoel in hogere dosis beter kan laten staan, want de Amanita gaat precies hetzelfde bij ze doen maar dan versterkt met factor tien. Plots ergens wakker worden zonder dat je een idee hebt waar je bent geweest – in hogere dosis is deze paddenstoel naar mijn mening enkel geschikt voor sjamanen, zieners en krijgers.

Microdoseren dan? Misschien, maar dan met een activatieplan, want ik raad langdurig dagelijks gebruik van deze paddenstoel af. Er zitten teveel haken en ogen aan zulk gebruik – belasting van de lever en de nieren, belasting op de hersenen door iboteenzuur, nee, een wonderpilletje om je dagelijkse medicatie te vervangen is dit absoluut niet.

In mijn komende boek ga ik jullie laten zien hoe deze paddenstoel WEL kan worden gebruikt. De paddenstoel kent drie verschillende zones, en elke zone heeft weer een eigen gebruiksaanwijzing. Het sleutelwoord kan ik al wel verklappen, dat is ‘activatie’. En dat een volledig, actief en geactiveerd mens precies is wat deze wereld echt nodig heeft.

Een van de stellingen uit het boek is dat de Russen, de Polen en de Tjechen een superieure literatuur hebben en dat dat niets te maken met de ‘superioriteit van hun schoolsysteem’ of hun cultuur: nee, het heeft te maken met dat ze door nog wel paddenstoelen te eten beter ontwikkelde hersenen hebben. De paddenstoel is namelijk de brug tussen mens en plant, en door paddenstoelen in het westen in de ban te doen en te vervangen met vlees heeft men deze wereld en de eigen hersenen in sneltempo weten verzieken. Zieke mensen, ziek systeem. Het is tijd daar verandering in te brengen voor het te laat is.

Share:

More Posts

Adem als geneesmiddel

Wim Hof is de allerberoemdste Nederlander aller tijden. Met honderd miljoen volgers, een hollywood film over hem in de maak en een hele serie BBC

Verandering op til!

Langzaam, heel langzaam, begint er toch een tegenbeweging te ontstaan tegen Woke met een scheutje Jezus. Steeds meer mensen vragen zich af waarom we al

Oh ja, 1 dingetje nog

Hoe kun je als witte, christelijke grijze muis doen alsof je ‘woke’ emuleert en tegelijkertijd Carlos Castaneda een ‘nepwetenschapper’ noemen – kolonialer kan het niet.